Οδοντιατρείο Αμπελοκήπων - Βασ. Σοφίας 122
Οδοντιατρείο Γλυφάδας - Aγγέλου Μεταξά 32

Καθημερινά 9:00-21:00
Σάββατο 9:30-14:00

Τηλεφωνικό Κέντρο

210 - 77 16 749

Οδοντικά Εμφυτεύματα

 

donti vs filler

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ότι καλύτερο μας έχει δώσει η επιστημονική έρευνα στην οδοντιατρική.

Με μια επέμβαση μιας ώρας αντικαθιστούμε ένα δόντι που χάθηκε με ένα εμφύτευμα, με απόλυτη επιτυχία σε οποιαδήποτε ηλικία, εντελώς ανώδυνα, με δυνατότητα ισόβιας διάρκειας ζωής, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης πέρα από ένα απλό καθαρισμό κάθε 6 μήνες και με κόστος πολύ - πολύ μικρότερο από μιας συμβατικής γέφυρας αν το δει κανείς σε βάθος χρόνου.

Γιατί να επιλέξω εμφυτεύματα δοντιών?

  • Δεν υπάρχει περίπτωση να απορριφθούν τα εμφυτεύματα δοντιών από τον οργανισμό.
  • Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη (τοπική αναισθησία) και αν παρουσιαστούν μικροενοχλήσεις εξαφανίζονται με ένα depon.
  • Έχουν ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από 98.5%
  • Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη
  • Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ολοκληρώνεται σε 7 επισκέψεις
  • Δυνατότητα ισόβιας διάρκειας ζωής

Σύντομες πληροφορίες για τα εμφυτεύματα δοντιών

tooth

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι μια τεχνητή ρίζα δοντιού φτιαγμένη από καθαρό τιτάνιο (99,99%). Τοποθετείται χειρουργικά μέσα στο κόκκαλο του σαγονιού στο σημείο που βρίσκονταν και οι ρίζες των φυσικών μας δοντιών. Βρίσκεται δηλαδή κάτω από το επίπεδο των ούλων και δεν φαίνεται μέσα στο στόμα. Τα νέα τεχνητά δόντια στερεώνονται κατόπιν πάνω στο εμφύτευμα.

Πάνω στο εμφύτευμα βιδώνεται ένα εξάρτημα που ονομάζεται κολόβωμα (abutment)(3) το οποίο μοιάζει με ένα δόντι που το έχουμε τροχίσει για να δεχθεί στεφάνες πορσελάνης (θήκη)(1).

Τέλος πάνω στο κολόβωμα (abutment)(3) κολλιέται ή βιδώνεται μια στεφάνη (θήκη)(1). Στο διπλανό σχήμα φαίνεται η αντιστοιχία του εμφυτεύματος με τη ρίζα του δοντιού και του κολοβώματος και της στεφάνης πορσελάνης με την μύλη του δοντιού (δηλ. το δόντι του φαίνεται μέσα στο στόμα).

tooth

Έχει το σχήμα βίδας και όταν τοποθετείται για 1η φορά βιδώνεται στο οστό. Το αρχικό αυτό βίδωμα συγκρατεί το εμφύτευμα μόνο τους πρώτους 2-3 μήνες.

Η εφ' όρου ζωής συγκράτηση των εμφυτευμάτων επιτυγχάνεται γιατί το οστό του σαγονιού αναγνωρίζει το εμφύτευμα σαν οστό και δένει μαζί του χημικά (δηλαδή οστεοενσωματώνεται) όπως ακριβώς δένουν μεταξύ τους κομμάτια από ένα σπασμένο χέρι.

Η οστεοενσωμάτωση οφείλεται στο ότι το τιτάνιο το αναγνωρίζει ο οργανισμός μας σαν δικό του υλικό και έτσι το οστό ενώνεται πάνω του σαν να ήταν οστό, αλλά και τα ούλα "ενώνονται" πάνω του σαν να ήταν το εμφύτευμα ούλα.

 

 
 

Κάντε κλικ πάνω στην ερώτηση και θα μεταβείτε στην απάντηση.

Για να επιστρέψετε πάλι στις ερωτήσεις πατήστε στο βελάκι κάτω δεξιά.

 

1. Πόσες επισκέψεις χρειάζονται από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών μέχρι την ολοκλήρωση της προσθετικής εργασίας;

2. Αρχική εξέταση για την ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθετηση των εμφυτευμάτων δοντιών

3. Πόσα εμφυτεύματα δοντιών χρειάζονται;

4. Χειρουργική θεραπεία για τα εμφυτεύματα δοντιών

5. Προσθετική θεραπεία για τα εμφυτεύματα δοντιών

6. Φροντίδα εμφυτευμάτων δοντιών

7. Η Ιστορία των εμφυτευμάτων δοντιών

8. Είναι επώδυνη η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών;

9. Υπάρχει περίπτωση να απορριφθούν τα εμφυτεύματα δοντιών;

10. Υπάρχουν κίνδυνοι για την γενική υγεία;

11. Ποιό είναι το κόστος για εμφυτεύματα δοντιών;


 
 

1. Πόσες επισκέψεις χρειάζονται από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών μέχρι την ολοκλήρωση της προσθετικής εργασίας;

 
implant csp bridge

Χρειάζονται 7 επισκέψεις για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών

1η επίσκεψη: Κλινική μελέτη - Πανοραμική ακτινιγραφία (διάρκεια 30')

Απαραίτητος είναι ο ακτινογραφικός ελεγχος με πανοραμική ή και αξονική τομογραφία.

Μας ενδιαφέρει να ελέγξουμε το αν υπάρχει αρκετό ύψος και πλάτος οστού στην περιοχή τοποθέτησης του εμφυτεύματος αλλά και η ποιότητα του.

2η επίσκεψη: Χειρουργική τοποθέτηση. (διάρκεια είκοσι λεπτά για τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος, 2 ώρες για τοποθέτηση 6 εμφυτευμάτων).

3η επίσκεψη: Μια εβδομάδα μετά το χειρουργείο κόβονται τα ράμματα (διάρκεια 5')

4η επίσκεψη: 1,5 έως 3,5 μήνες μετά το χειρουργείο. Αποκάλυψη του εμφυτεύματος Τοποθέτηση εξαρτήματος επούλωσης ουλών (διάεκεια 15').

β) Αναμονή για την πλήρη ενσωμάτωση: τα εμφυτεύματα παραμένουν κάτω από τα ούλα συνήθως 2.5 μήνες αν πρόκειται για την κάτω γνάθο και 3.5 μήνες για την άνω γνάθο, ώστε να ενωθούν πλήρως με το οστό. Στο διάστημα αυτό ο ασθενής φορά προσωρινές απο καταστάσεις.

γ) Αποκάλυψη των εμφυτευμάτων, έλεγχος της ενσωμάτωσης και τοποθέτηση ορισμένων εξαρτημάτων διαμόρφωσης και επούλωσης των ούλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα εμφυτεύματα μπορούν να φορτιστούν άμεσα, χωρίς τη μεσολάβηση των δυο προηγούμενων σταδίων (γ και δ).

5η επίσκεψη: 7 ημέρες μετά την αποκάλυψη. Λήψη αποτυπωμάτων για την κατασκευή στεφάνης πορσελάνης αν πρόκειται για 1 εμφύτευμα ή γέφυρας αν έχουμε περισσότερα από 2 εμφυτεύματα (διάρκεια 30')

6η επίσκεψη: 3 μέρες μετά. Πρόβα στον μεταλλικό σκελετό της στεφάνης ή γέφυρας (διάρκεια 20')

7η επίσκεψη: 3 μέρες μετά. Τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας (στεφάνης ή γέφυρας) (διάρκεια 40')

 

 
 

2. Αρχική εξέταση για την ύπαρξη επαρκούς οστού για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων δοντιών

 

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι η ύπαρξη επαρκούς οστού.

Ομως και στους ανθρώπους που δεν έχουν αρκετό οστό (λόγω απορόφησης απο τις εξαγωγές η την περιοδοντίτιδα) μπορούμε να δημιουργήσουμε οστό (με τεχνικές κατευθυνόμενης οστικής ανάπλασης).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝθΡΩΠΟς ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΟΣΤΟΥ.Απλώς όταν γίνει οστική ανάπλαση καθυστερεί περισσότερο η τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας και αυξάνει το κόστος .

Συνήθως, μια πανοραμική ακτινογραφία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση είναι αρκετά για να ελέγξουμε το αν υπάρχει αρκετό ύψος και πλάτος οστού στην περιοχή τοποθέτησης του εμφυτεύματος αλλά και η ποιότητα του.Τα εμφυτεύματα είναι "βίδες" με διάμετρο απο 2mm έως 6mm και μήκος από 6mm έως 16mm.

Η συγκράτηση του εμφυτεύματος από το οστό μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η επιφάνειά του εμφυτεύματος.
Το ιδανικό εμφύτευμα έχει πλάτος 4 mm και ύψος 11,5 mm. Αν δεν έχουμε αρκετό πλάτος οστού και αναγκαστούμε να βάλουμε πιο λεπτό (3.75mm, 3.2mm, 3mm, 2.5mm) εμφύτευμα τότε προσπαθουμε να είναι πιο μακρύ(13mm, 15mm, 16mm).Αν δεν έχουμε αρκετό ύψοςοστού και τοποθετήσουμε εμφύτευμα 10mm, 8.5mm ή 6mm τότε προσπαθούμε να βάλουμε πιο χοντρό (4.2mm, 5mm ή 6mm).

Ομως αρκετές φορές τα ιγμόρεια και η ρινική κοιλότητα στην άνω γνάθο και το κάτω φατνιακό νεύρο στην κάτω γνάθο μας δημιουργούν περιορισμούς στο πόσο μακριά (μεγάλα) εμφυτεύματα θα τοποθετήσουμε. Τότε απαιτείται λεπτομερής διαγνωστική απεικόνιση και μπορεί να ζητηθεί αξονική τομογραφία (denta lscan ,CBCT ).

Στην πρώτη εξέταση, θα αξιολογηθεί επίσης η γενική κατάσταση της υγείας σας, η ύπαρξη τυχόν νόσων καθώς και η κατάσταση των δοντιών σας και το επίπεδο εφαρμογής στοματικής υγιεινής.Δίινουμε μέγιστη προσοχή στην τόνωση των δυνάμεων του οργανισμού .

θα γίνει, επίσης, φωτογράφηση του περιστατικού, καθώς και κατασκευή εκμαγείων των γνάθων, με σκοπό το σωστό σχεδιασμό της θεραπείας.

master visa

 
 

3. Πόσα εμφυτεύματα δοντιών χρειάζονται;

 

Αν έχει χαθεί 1 δόντι τότε χρειάζεται 1 εμφύτευμα
Αν έχουν χαθεί 2 ή 3 ή 4 δόντια συνεχόμενα τότε χρειάζονται 2 εμφυτεύματα
Αν έχουν χαθεί 5 ή 6 δόντια συνεχόμενα τότε χρειάζονται 3 εμφυτεύματα
Αν έχουν χαθεί όλα τα δόντια από την άνω ή κάτω γνάθο τότε χρειάζονται 6 εμφυτεύματα για να τοποθετηθεί πάνω τους μια γέφυρα με 12 - 14 δόντια,

Αν υπάρχει αρκετό οστό, τότε μπορούν να τοποθετηθούν 4 εμφυτεύματα (τεχνική all on 4 )για να τοποθετηθεί πάνω τους μια γέφυρα με 12 - 14 δόντια.

Το πόσα εμφυτεύματα χρειάζονται εξαρτάται από το ύψος, το πάχος και την πυκνότητα του οστού που θα τοποθετηθούν πράγμα που διαφέρει σε κάθε ασθενή γι' αυτό και ο παραπάνω πίνακας μπορεί να διαβασθεί μόνο σαν γενικος ενδεικτικός κανόνας.

 

 
 

4. Χειρουργική θεραπεία για τα εμφυτεύματα δοντιών

 
white

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται με διαφορετικά εργαλεία απο αυτά των συνηθισμένων οδοντιατρείων. Λέγεται χειρουργική θεραπεία γιατί γίνεται κάτω από ένα λεπτομερέστατα αποστειρωμένο περιβάλλον με απουσία μικροβίων ενώ οι συνηθισμένες οδοντιατρικές πράξεις γίνονται σε σηπτικό περιβάλλον (με παρουσία μικροβίων).

Χρησιμοποιείται συνηθισμένη τοπική αναισθησία μερικές φορές ελαφρότερη απο αυτήν που απαιτείται για μια απονεύρωση.

Αν το εμφύτευμα έχει αρκετή αρχική συγκράτηση( βιδώσει γερά ) στο οστό αφήνουμε ένα εξάρτημα του εμφυτεύματος (heeling abutment) πάνω από τα "ούλα" μέχρι την οστεοενσωμάτωση και την τοποθέτηση της προσθετικής εργασίας .

Αν το εμφύτευμα δεν έχει αρκετή αρχική συγκράτηση( βιδώσει γερά ) στο οστόείτε προσθέσουμε οστικό μόσχευμα τότε σκεπάζουμε το εμφύτευμα με τα "ούλα" και παραμένει "θαμμένο" σε όλη την περίοδο που αναμένουμε την οστεοενσωμάτωση, σε αυτήν την περίπτωσηαπαιτείται μια πολύ μικρή επέμβαση για την αποκάλυψη του εμφυτεύματος, πριν την έναρξη της προσθετικής θεραπείας.

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται με αντιβιωτική καλυψη του ασθενούς.

master visa

 
 

5. Προσθετική θεραπεία για τα εμφυτεύματα δοντιών

 
toοοoth

Η προσθετική θεραπεία με εμφυτεύματα δε διαφέρει σε πολλά πράγματα από τη συμβατική προσθετική.

Με το χειρουργικό στάδιο έχουμε επιτύχει να τοποθετήσουμε τα στηρίγματα στο οστό της γνάθου και τώρα έχει έρθει η στιγμή της αποκατάστασης με τα τεχνητά δόντια.

Η προσθετική αποκατάσταση που μπορεί κάποιος να έχει, μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι είτε κοχλιωτή, είτε συγκολλούμενη κατασκευή. Προτιμάμε γενικά τις κοχλιωτές αποκαταστάσεις για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε αυτές και στα εμφυτεύματα στο μέλλον.

Πάνω στο εμφύτευμα βιδώνεται ένα εξάρτημα από τιτάνιο το οποίο ονομάζεται στήριγμα (abutmnent). Πάνω στο στήριγμα θα κατασκευαστεί με συμβατικό τρόπο το τεχνητό μας δόντι (συνήθως από πορσελάνη).

Η τεχνική δε διαφέρει από εδώ και μπρος σε σχέση με τη συμβατική προσθετική. Λαμβάνεται ένα αποτύπωμα το οποίο καταγράφει τις θέσεις των εμφυτευμάτων και κατασκευάζεται κανονικά στο εργαστήριο η προσθετική αποκατάσταση.

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει υπεισέρθει και στην προσθετική αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα. Οι σύγχρονες τεχνικές αποκατάστασης γίνονται τελείως αυτοματοποιημένα. Η κατασκευή πάνω σε εμφυτεύματα γίνεται σε πολλές περιπτώσεις χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση.Το τμήμα του τεχνητού δοντιού που έρχεται σε επαφή με το εμφύτευμα γίνεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές (τεχνική CADCAM). Αυτό μας εξασφαλίζει την τέλεια εφαρμογή των εξαρτημάτων πάνω στα εμφυτεύματα.Ανθρώπινο χέρι παρεμβαίνει μόνο στην τελική φάση της δημιουργίας του τεχνητού δοντιού που είναι το κτίσιμο της πορσελάνης.

 

 
 

6 . Φροντίδα εμφυτευμάτων δοντιών

 
ar ex

Η φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από τη φροντίδα των ιδίων των δοντιών μας.

Τα εμφυτεύματα μας μπορεί να μη "χαλάνε" ποτέ από τερηδόνες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι πλέον κομμάτι του οργανισμού μας και χρειάζονται τη φροντίδα μας.

Με απλά λόγια, πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ένα εμφύτευμα ακριβώς όπως στα δόντια μας.

Το πρωτόκολλο καθαρισμού δε διαφέρει, βούρτσισμα με την οδοντόβουρτσα δύο φορές την ημέρα και μία φορά την ημέρα καθαρισμός ανάμεσα στα εμφυτεύματα, είναι αρκετό για να διατηρήσει την υγεία των περιεμφυτευματικών ιστών

Τα εμφυτεύματα μπορούν να πάθουν και αυτά βλάβες τριγύρω τους όπως ακριβώς και τα δόντια μας.

Η περίπτωση αυτή ονομάζεται περιεμφυτευματίτιδα και είναι μια αρκετά διαφορετική κατάσταση απ' ότι η περιοδοντίτιδα.

master visa

 
 

7. Η Ιστορία των εμφυτευμάτων δοντιών

 

Το έτος 1952 στο Goteborg της Σουηδίας, ο επίσης, Σουηδός ορθοπεδικός ιατρός Per-Ingvar Branemark παρατήρησε σε πειράματα σε κουνέλια ότι το τιτάνιο είναι ένα μέταλλο το οποίο γίνεται αποδεκτό από τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, τα κύτταρα του οστού αποδέχονται αυτό το "ξένο σώμα" και "δένουν" γύρω από το μεταλλικό αντικείμενο τιτανίου. Η βιολογική αυτή διεργασία ονομάζεται "οστεοενσωμάτωση".
Η ανακάλυψη του νέου τότε ερευνητή Per-Ingvar Branemark ήταν μια επανάσταση για την ορθοπεδική και την οδοντιατρική. Περισσότερη έρευνα οδήγησε στην χρησιμοποίηση του τιτανίου για τη δημιουργία στήριξης τεχνητών δοντιών στο οστό της γνάθου και την αποφυγή χρησιμοποίησης οδοντοστοιχιών από ασθενείς που δεν έχουν δόντια.
Το έτος 1965, τοποθετήθηκαν στον κύριο Gosta Larsson από το Goteborg της Σουηδίας τα πρώτα οδοντικά εμφυτεύματα. Σήμερα, μετά από 40 και πλέον χρόνια, τα εμφυτεύματα του κυρίου Larsson είναι ακόμα στο στόμα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η κοινή συνέντευξη του ιατρού Per-Ingvar Branemark και του πρώτου του ασθενή Gosta Larsson, τον Ιούνιο του 2005 στο Las Vegas των Η.Π.Α. σε παγκόσμιο συνέδριο εμφυτευμάτων, αποδεικνύει ότι η χρήση των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μια ασφαλής, προβλέψιμη και βιώσιμη θεραπεία.

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στα σύγχρονα ιατρεία. Τα ίδια έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με το αρχικό εμφύτευμα του καθηγητή, πλέον, Per-Ingvar Branemark. Μακροχρόνιες έρευνες έχουν εξελίξει τα εμφυτεύματα με στόχο να προσφέρουν αποτελεσματικές και ασφαλείς λύσεις για όλους τους ασθενείς.

 

 
 

8. Είναι επώδυνη η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών;

 

Η επέμβαση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων γίνεται με τοπική αναισθησία σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο. Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από μισή έως δυο ώρες το πολύ, ανάλογα με τον αριθμό των τοποθετούμενων εμφυτευμάτων. Η επεμβαση είναι εντελώς ανώδυνη.

Επίσης δεν υπαρχει καθολου πόνος και μετά την επέμβαση η αν παρουσιαστουν μικροενοχλησεις εξαφανιζονται με ενα depon. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ελαφρό πρήξιμο της περιοχής που διαρκει 4 ημερες. Οι ασθενείς περιγράφουν τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις σαν αυτές που ακολουθούν μια εξαγωγή δοντιού.

Δεν υπάρχει περίπτωση να απορριφθούν τα εμφυτεύματα δοντιών από τον οργανισμό.

Το καθαρό τιτάνιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα σύγχρονα εμφυτεύματα, είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ιατρική (ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική) διότι είναι απόλυτα βιοσυμβατό και δε μπορεί να αποβληθεί από τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό, τα οδοντικά εμφυτεύματα, όταν τοποθετούνται σωστά και εκεί όπου υπάρχει ένδειξη, έχουν ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από 95%. Ακόμη και στη σπάνια περίπτωση που ένα εμφυτευμα δεν ενσωματωθεί, το οστό της γνάθου παραμένει ανέπαφο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα είναι δυνατό να τοποθετηθεί στην ίδια θέση ένα άλλο εμφύτευμα.

 

 
 

9. Υπάρχει περίπτωση να απορριφθούν τα εμφυτεύματα δοντιών;

 
evmata

Το καθαρό τιτάνιο, από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα σύγχρονα εμφυτεύματα, είναι ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Ιατρική (ορθοπεδική, καρδιοχειρουργική) διότι είναι απόλυτα βιοσυμβατό και δε μπορεί να αποβληθεί από τον οργανισμό.

Για το λόγο αυτό τα οδοντικά εμφυτεύματα, όταν τοποθετούνται σωστά και εκεί όπου υπάρχει ένδειξη, έχουν ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο από 95%.

Ακόμη και στη σπάνια περίπτωση που ένα εμφυτευμα δεν ενσωματωθεί, το οστό της γνάθου παραμένει ανέπαφο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα είναι δυνατό νατοποθετηθεί στην ίδια θέση ενα άλλο εμφύτευμα.

master visa

 
 

10. Υπάρχουν κίνδυνοι για την γενική υγεία;

 

Κατηγορηματικά όχι!

Η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη και δεν απειλεί με κανένα τρόπο την υγεία.

 

 
 

11. Ποιό είναι το κόστος για εμφυτεύματα δοντιών;

 

Η τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι μια ιατρική πράξη υψηλότατης τεχνογνωσίας.

Έτσι είναι λογικό να έχει αυξημένο κόστος.

Το κόστος του εμφυτεύματος συνήθως διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από ασθενή σε ασθενή και εξαρτάται από τους παρακατω λογους.

a. Το είδος της χειρουργικής επέμβασης.

Αν θα χρησιμοποηθεί η κλασική χειρουργική τεχνική (με κρημνό και ράμματα) ή η χειρουργική τεχνική ελάχιστης παρέμβασης (επέμβαση σχεδιασμένη από κομπιούτερ που δεν απαιτεί ράμματα) και αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τεχνολογία CAD-CAM (σχεδιασμός από υπολογιστή της προσθετικής αποκατάστασης)

β. Από την ποσότητα και την ποιότητα του οστού του ασθενή.

Αν δεν υπάρχει αρκετό οστό γύρω από το εμφύτευμα για να το στηρίξει, τότε πρέπει να το δημιουργήσουμε με την τεχνική της οστικής ανάπλασης χρησιμοποιώντας οστικό μόσχευμα και απορροφήσιμη (συνήθως) μεμβράνη.

Αν η ποιότητα του οστού είναι κακή (αραιό οστό) τότε θα χρειαστούν περισσότερα εμφυτεύματα (ανεβάζοντας το κόστος) ενώ αν η ποιότητα του οστού είναι καλή (πυκνό οστό) τότε θα χρειαστούν λιγότερα εμφυτεύματα (κόστος μειωμένο).

γ. Από την εταιρεία κατασκευής (μάρκα) του εμφυτεύματος.

Υπάρχουν περίπου 170 εταιρείες κατασκευαστές εμφυτευμάτων παγκόσμια.

Ελάχιστες από αυτές (10 περίπου) κάνουν πρωτογενή έρευνα δαπανώντας τεράστια ποσά σε αυτή αλλά και στο σχεδιασμό και εξοπλισμό τους για την κατασκευή των εμφυτευμάτων.

Αυτές κατέχουν τεράστια τεχνογνωσία από την εμπειρία τους τόσα χρόνια και εγγυώνται τόσο την επιστημονική τεκμηρίωση των εμφυτευμάτων τους όσο και την μακροζωία τους δίνοντας ισόβια εγγύηση στα εμφυτεύματά τους.

Οι κατασκευαστές αυτοί έχουν πιο ακριβά εμφυτεύματα.

Οι υπόλοιπες (160) μικρότερες εταιρείες ακολούθησαν κάποια από τα επιτυχημένα στην πράξη μοντέλα των πρωτοπόρων αντιγράφοντάς τα και τεκμηριώνοντας λιγότερα έως καθόλου την ασφάλεια των προιόντων τους κατορθώνοντας ετσι να παρέχουν εμφυτεύματα σε χαμηλότερες τιμές.

Είναι θέμα εμπειρίας του χειρουργού να επιλέξει την εταιρεία εμφυτευμάτων που παρέχει την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής για να καλύψει την σημερινή μεγάλη ανάγκη των ασθενών για φθηνά και καλά εμφυτεύματα.

δ. Από το είδος της προσθετικής αποκατάστασης που θα τοποθετηθεί πάνω στο εμφύτευμα και από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο που θα το κατασκευάσει.

Ακριβής προσδιορισμός του κόστους με εμφυτεύματα μπορεί να γίνει μόνο μετά από λεπτομερή εξέταση κλινική και ακτινογραφική, προσεκτικό σχέδιο θεραπείας και συζήτηση με τον κάθε ασθενή για τις οικονομικές του δυνατότητες.

master visa

 
Επικοινωνήστε μαζί μας

Πείτε μας το Ονοματεπώνυμό σας.

Παρακαλώ πείτε μας τον αριθμό τηλεφώνου σας

Πείτε μας την διεύθυνση e-mail σας.

Πείτε μας την ερωτησή σας Συνήθως απαντάμε μέσα σε 12 ώρες

Για να επισυνάψετε φωτογραφία ή ακτινογραφία των δοντιών σας πατήστε το κουμπί που είναι από κάτω (Αναζητήστε αρχεία). Όριο μεγέθους για κάθε αρχείο είναι 9.8 MB

Invalid Input

 
 

Καλέστε μας Τώρα

skype call