Οδοντιατρείο Αμπελοκήπων - Βασ. Σοφίας 122
Οδοντιατρείο Γλυφάδας - Aγγέλου Μεταξά 32

Καθημερινά 9:00-21:00
Σάββατο 9:30-14:00

Τηλεφωνικό Κέντρο

210 - 77 16 749

 

Στα πλαίσια της ανάπτυξης της σύγχρονης οδοντιατρικής, η οποία είναι σε θέση να αντιμετωπίζει επιτυχώς πάσης φύσεως οδοντιατρικά προβλήματα, ένα νέο πρωτοποριακό πεδίο έχει κάνει την εμφάνισή του, η αισθητική οδοντιατρική.

 Η αισθητική οδοντιατρική δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με την εμφάνιση των δοντιών, χαρίζοντας στους ασθενείς λαμπερό χαμόγελο. Δύο δυναμικά αναπτυσσόμενοι τομείς της αισθητικής οδοντιατρικής είναι οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης. 

 

Όψεις πορσελάνηςopseis porselanis

Οι όψεις πορσελάνης απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να μεταβάλουν το σχήμα ή το χρώμα των δοντιών τους, έτσι ώστε να αποκτήσουν καλύτερο χαμόγελο αισθητικά. Ουσιαστικά πρόκειται για λεπτές και ανθεκτικές «φλοίδες» από πορσελάνη, στο επιθυμητό κατά περίπτωση σχήμα και χρώμα, οι οποίες συγκολλούνται μόνιμα εξωτερικά στα δόντια, και χάρη στις οποίες είμαστε σε θέση να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε αισθητικά ζητήματα στα δόντια μας με ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα.

Ορισμένα από τα αισθητικά προβλήματα που παρουσιάζονται πιο συχνά και είναι εφικτό να αποκατασταθούν με τις όψεις πορσελάνης, είναι τα αποχρωματισμένα δόντια, τα δόντια με κενά διαστήματα ανάμεσα τους, τα στραβά δόντια, τα μερικώς σπασμένα δόντια και τα δόντια με άνισα μεγέθη. Επιπλέον, οι όψεις πορσελάνης μπορούν να εξασφαλίσουν λευκά δόντια και μόνιμα εκθαμβωτικό χαμόγελο, το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα όσων το αντικρίζουν.

Η κατασκευή των όψεων πορσελάνης εναρμονίζεται με τις ανάγκες του προσώπου και των υπόλοιπων δοντιών, ώστε η παρέμβαση να μην γίνεται ορατή στον υπόλοιπο κόσμο. Η κατασκευή των όψεων πορσελάνης ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο στο οδοντιατρείο, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται σε τρία ραντεβού.

Στο πρώτο ραντεβού διενεργείται συνέντευξη στο πλαίσιο της οποίας ο ασθενής εκθέτει τις αισθητικές του ανησυχίες. Στη συνέχεια, φωτογραφίζεται ή βιντεοσκοπείται το χαμόγελο του ασθενούς ώστε μετά να αναλυθεί η αρμονία στα δόντια και τα χείλη από αισθητικής και λειτουργικής άποψης. Έπειτα, με τη συνδρομή ψηφιακής τεχνολογίας σχεδιάζεται ψηφιακά το νέο χαμόγελο του ασθενούς.

Στο δεύτερο ραντεβού παρουσιάζονται στον ασθενή τα αποτελέσματα της ανάλυσης και λύνονται τυχόν απορίες. Στη συνέχεια, το νέο χαμόγελο μεταφέρεται στον ασθενή και λαμβάνονται εκ νέου φωτογραφίες ώστε να διευθετηθούν τυχόν λεπτομέρειες και να γίνουν διορθώσεις, με στόχο το χαμόγελο να είναι αυτό ακριβώς που επιθυμεί ο ασθενής. Σε εκείνο το σημείο και μόνο ξεκινά το τρόχισμα των δοντιών, εφόσον είναι απαραίτητο. Μετά το πέρας του προσεχτικού τροχίσματος, λαμβάνονται αποτυπώματα και τοποθετούνται προσωρινές όψεις ρητίνης.

Στο τρίτο ραντεβού αφαιρούνται οι προσωρινές όψεις και εγκαθίστανται οι νέες όψεις πορσελάνης στο στόμα. Ύστερα, οι όψεις πορσελάνης συγκολλούνται και ο ασθενής λαμβάνει οδηγίες για τον ενδεδειγμένο τρόπο συντήρησής τους.

 Όψεις ρητίνης

Εκτός από τις όψεις πορσελάνης, οι όψεις ρητίνης αποτελούν μία άλλη μέθοδο ανάδειξης του χαμόγελου ενός ασθενούς. Οι όψεις ρητίνης είναι «φλοίδες» από ρητίνη που μπορούν να διαφοροποιήσουν το σχήμα, το χρώμα και την κάποιες φορές την κλίση των δοντιών, εφόσον είναι στραβά.

Όπως οι όψεις πορσελάνης, έτσι και οι όψεις ρητίνης επιτυγχάνουν για λογαριασμό του ασθενούς ένα χαμόγελο γεμάτο λάμψη, διορθώνοντας προβλήματα που σχετίζονται με το σχήμα και το μέγεθος κάποιων δοντιών.

Οι όψεις ρητίνης προάγουν μία πιο συντηρητική αποκατάσταση, αποτελώντας πιο προσιτή οικονομικά λύση δεδομένου ότι τοποθετούνται από τον οδοντίατρο, δίχως να απαιτείται η παρέμβαση κάποιου τεχνίτη με εξειδίκευση. Να αναφέρουμε ότι κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των όψεων ρητίνης δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί τρόχισμα των δοντιών.

Οι όψεις ρητίνης προσφέρουν προσωρινό, και όχι μόνιμο, αποτέλεσμα διότι το υλικό κατασκευής τους μπορεί να φθαρεί γρήγορα με αποτέλεσμα να χρήζει συχνής αντικατάστασης. Όσον αφορά την κατασκευή των όψεων ρητίνης, είτε πραγματοποιείται εξολοκλήρου από τον αισθητικό οδοντίατρο μέσω της τεχνικής του bonding/lifting δοντιών είτε είναι ήδη υλοποιημένη από νανοϋβριδική ρητίνη που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία μέσω τεχνολογίας laser.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των όψεων ρητίνης είναι ότι συνιστούν μία οικονομική λύση για τους ασθενείς που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα υγιές και λαμπερό χαμόγελο χωρίς να δαπανήσουν πολλά χρήματα. Επίσης, σε περίπτωση που οι όψεις ρητίνης σπάσουν ή αποκολληθούν, είναι εύκολο να επιδιορθωθούν. Τέλος, οι όψεις ρητίνης προσφέρουν άμεσο αποτέλεσμα και οι όποιες διορθώσεις γίνονται αστραπιαία σε περίπτωση που ο ασθενής δεν είναι ικανοποιημένος με το χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθος των δοντιών του.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Πείτε μας το Ονοματεπώνυμό σας.

Παρακαλώ πείτε μας τον αριθμό τηλεφώνου σας

Πείτε μας την διεύθυνση e-mail σας.

Πείτε μας την ερωτησή σας Συνήθως απαντάμε μέσα σε 12 ώρες

Για να επισυνάψετε φωτογραφία ή ακτινογραφία των δοντιών σας πατήστε το κουμπί που είναι από κάτω (Αναζητήστε αρχεία). Όριο μεγέθους για κάθε αρχείο είναι 9.8 MB

Invalid Input